Så här får du tag på RSS-flöde för din kanal på Youtube

DELA

Jag ville nyligen visa Youtube-aktivitet för en speciell kanal direkt på kundens hemsida. Nu för tiden är man ganska bortskämt med att webbtjänster tillhandahåller både färdiga widgets och API. Men att komma åt ett simpelt rss-flöde är inte alltid lika enkelt längre. Och informationen om just Youtube är både mycket utspridd och inte så väldokumenterad.

Efter att sökte runt en bra stund och nästa gett upp gick jag in och granskade källan på youtube.com och såg då det jag letat efter så länge. Adressen till flödet, unikt för varje kanal. Så dagens tips är kort men förhoppningsvis sparar det dig lite huvudbry ifall du vill göra något liknande med youtube-flöden.

Så här får du fram flödet

  • Högerklicka på sidan och välj ”visa källa”
  • Scrolla ner tills du hittar <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS" href="http://gdata.youtube.com/feeds/base/users/<namnet-på-kanalen>/uploads?alt=rss&v=2&orderby=published&client=ytapi-youtube-profile">och kopiera hela href-attributet.
  • Eller anpassa adressen själv genom att bara byta ut delen med kanalens namn i.

Så har du ett flöde med rubrik, beskrivning och en thumbnail över videoklippet. Själv ville jag göra detta för att kunna slå samman flera flöden till ett, men mer om det i ett kommande inlägg. Ifall du vill göra mer avancerade saker mot youtube finns även ett API att tillgå.

En reaktion på ”Så här får du tag på RSS-flöde för din kanal på Youtube”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *