Uppgradera minnet i HTC Desire till 16 gb

DELA

20110617-102732.jpgJag har fram tills nu klarat mig bra på det 4 gb minneskort som följer med som standard till HTC Desire. Men eftersom man nu kan installera fler och fler appar på sd-kortet börjar utrymmet att tryta. Jag bestämde mig därför för att skaffa ett större minneskort. Telefonen använder standard micro sd kort så det finnes ett stort utbud av märken och storlekar. Jag valde ett Sandisk 16 gb micro sd-kort och fick betala 399 kr.

Uppgradera minneskort utan att förlora data

En viktig faktor är att jag fortfarande vill ha kvar all data från mitt gamla minneskort, alla bilder men även applikationer och deras inställningar. Vissa tipsar om att införskaffa en kortläsare för att säkerhetskopiera alla filerna, men det visade sig att androids möjlighet att agera som diskenhet fungerade minst lika bra.

Så här gjorde jag för att byta minne på min HTC Desire

 • Jag började med att ansluta telefonen med usb-kabeln och väljer att montera den som en diskenhet till datorn och tog en kopia av allt på minneskortet.
 • Med detta klart stänger jag av telefonen och bryter med lite kraft loss baksidan och tar ut batteriet för att kunna skjuta ut minneskortet.
 • Byter bara plats på minneskorten och monterar ihop telefonen.
 • Startar upp telefonen och monterar den återigen som en diskenhet och kopierar helt enkelt tillbaka alla filer och väljer att migrera de mappar som redan existera på minneskortet (androd skapar på nytt upp alla mappar som behövs).
 • Startar om telefonen och med en gång finns alla applikationer, inställninar och bilder tillgängliga

4 reaktioner på ”Uppgradera minnet i HTC Desire till 16 gb”

 1. Hej
  Jag tänker också byta till ett större mirco-SD
  Citat ”Jag började med att ansluta telefonen med usb-kabeln och väljer att montera den som en diskenhet till datorn”
  När jag sedan väljer att visa filerna ser jag att innehållet visas som mappar under enhet I. Jag undrar om de mappar och filer som visas där ligger på mirco-SD,
  och om allt skall kopieras över till det nya kortet.
  Tacksam för svar.

  1. Allting, både mapparna och filerna, går bra att kopiera över till det nya kortet, om du vill ha allt som det var precis innan du bytte kort. Däremot upptäckte jag att det fanns en del filer på minneskortet från gamla program som jag avinstallerat tidigare, om man orkar skulle man därför kunna rensa bort filer manuellt.

   När telefonen startar upp igen fixar den till eventuella problem med filer som saknas eller felaktiga filer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *