DN är inte bara sökmotorvänliga utan användarvänliga!

DELA

DN sökmotoroptimerar för användarnaJag har länge hävdat att sökmotoroptimering och användarvänlighet går hand i hand. Google är precis som en blind besökare, de kan inte se innehållet, de måste bilda säg en uppfattning utifrån metadata. Optimerar man därför sin hemsida mot användaren och följer riktlinjerna från WAI samt de riktlinjer för webbutveckling som Verva, nu mera eutveckling tog fram, så kommer man få se lika stor fördel hos sökmotorerna.

DN har sedan ett tag tillbaka blivit riktigt duktiga på att länka viktiga nyckelord i sina artiklar mot andra artikel- eller temasidor med djupare information om ämnet. Detta är grymt användbart för besökaren och jag använder det nästan varje gång jag läser en intressant artikel för att få djupare kunskap.

Tidigare har det varit vanligt att avsluta artikeln med relaterade länkar och artiklar men på det här sättet får man informationen direkt när man behöver den. Jag kan till och med enbart genom att föra musen över länken och se vilken adress den pelare på kunnat få ut mer information för händelser som jag direkt inte kände till, då DN självklart också använder sökmotorvänliga länkar. Är det tillräckligt intressant öppnar jag det i en ny tabb bakom för senare läsning. Att detta får positiva effekter för sökmotorer är nog alla överens om. Så gör som DN:

  • Använd alltid läsvänliga adresser (sökmotorvänliga adresser)
  • Länka relevanta ord i din text till dina andra sidor på samma domän (men enbart till relevanta sidor, det är stor skillnad på SEO SPAM och relevanta länkar)

Börja därför alltid all optimering med att fråga dig själv: hur gör jag min hemsida mer användarvänlig. Så kommer du garanterar få sökmotoroptimeringen på köpet. Och då spelar det ingen roll ifall Google ändrar sin algoritm, anpassa aldrig dig efter sökmotorerna utan anpassa dig efter besökarna så kommer sökmotorerna att anpassa sig efter dig.

3 reaktioner på ”DN är inte bara sökmotorvänliga utan användarvänliga!”

  1. Det är just det att Dn blivit duktiga på detta som gjort att vi som ”hade” trafik en gång i tiden blivit av med den pga att Dns sidor rankar så bra nuförtiden. Mycket irriterande. Antar att jag får läsa på lite om seo och ta tillbaka trafiken…. Mvh Tord

  2. Viktigt för sökmotoroptimering är just semantisk struktur, informationsarkitektur och att bygga en webbplats som tilltalar besökaren och att rätt besökare hittar vad du erbjuder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *