En anpassningsbar ”senaste inlägg” widget för wordpress

DELA

Stör du dig som mig på att man inte kan göra några inställningar alls (okej man kan ändra titel och antalet inlägg att visa, men det är allt) i standardpluginen för senaste inlägg i wordpress. Pluginen i sig är väldigt smidig och jag använder den ofta, men ibland vill jag ändra på utseendet något och nu sist ville jag även visa datumet för inläggen. Istället för att gå in och modifiera senaste poster widgeten manuellt eller skriva en egen wp_query bestämde jag mig för att extenda wordpress inbyggda widget men lägga till de inställningar jag saknar.

När jag letade runt i wordpress pluginkatalog hittade jag några widgets som skulle ge fler inställningar till senaste inlägg. Men de var alla på tok för avancerade och gjorde egentligen inte det jag ville. Jag vill ha möjligheten att individuellt för varje widget bestämma hur den skall presentera innehållet. Jag gjorde det genom att introducera en simple template-motor där man helt enkelt själv väljer hur varje inlägg ska se ut.

  • [link] [/link]
  • [title]
  • [excerpt]
  • [date] här kan du även välja hur datumet ska formateras [date=”Y-m-d”] t.ex. för 2010-08-04
  • [category]
  • [tags]

Ifall det finns några fler taggar ni skulle vilja ha med säg gärna till så implementerar jag detta. Nu kan man alltså enkelt bygga upp sitt eget utseende. t.ex.

[link][title][/link] - [date]<p>[excerpt]</p>I kategorin: [category]

Än så länge har finns den tillgänglig för nerladdning, och givetvis under open soruce. Ifall intresse finns och jag får tid kommer jag även lägga upp den i wordpress plugin directory.

5 reaktioner på ”En anpassningsbar ”senaste inlägg” widget för wordpress”

  1. Du verkar ha koll! Hur får jag de 5 senaste inläggen att visa sig på en statisk sida (alltså min startsida eftersom jag inte har min bloggsida där). Vore så tacksam för hjälp!

  2. Men Emil om man vill att inläggen ska visa allt innehåll precis som ett full blogginlägg. Dvs med bilder och all text? Vad skriver man in för kod då? Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *