Första intryck av Android 2.2 Froyo på HTC Desire

DELA

Android Froyo 2.2Under helgen släppts iPhone 4 dödaren eller Android 2.2 Froyo som den också kallas till HTC Desire. Jag passade på att uppdatera under gårdagen och kommer här med en genomgång över vad som är nytt och förbättrat med uppdateringen.

Själva uppdateringen gick smidigt, efter flertalet varningar om att det kunde vara dyrt att uppdatera över 3G startade nerladdningen. Det tog en liten stund och uppdateringen tog runt 15 minuter att färdigställas. Jag la ifrån mig telefonen medan uppdateringen genomfördes så har inga exakta tider. När telefonen startar för första gången är det inte mycket som som skiljer sig, men jag noterar att min kompis fyller år imorgon… något som jag själv inte lagt till i min kalender.

Födelsedagar från facebookFacebook kalender med kompisars födelsedagar
HTC Sense har förbättrat integrationen mot facebook ytterligare, genom att lägga till alla födelsedagar i en kalender får jag på ett smidigt sett veta vem som fyller år. Perfekt för mig som ofta glömmer bort födelsedagar.

Nya applikationer till Desire
Nästa stora nyheter är förståss nya applikationer till Desire, jag hittar totalt 7 nya applikationer.

 • Ny ficklampa i Android 2.2Lampa – klockren applikation, den gör det den ska, nämligen lyser. Den har tre olika styrkor genom att klicka på knappen i mitten, väldigt snygg och praktiskt om man ska leta efter något i mörkret.
 • Nyheter och Väder – Finns även som ny widget, Visar väder från weather.com tillsammans med lokala nyheter (för Sverige), själv gillar jag inte riktigt och ikonerna för applikationen och kommer nog inte att använda den.
 • Programdelning – Låter väldigt smidigt att kunna dela med sig av sina program men har inte haft möjligheten att testa. Men det verkar inte gå att dela den faktiska applikationen utan bara information om vilken app det är. Vilket är lite tråkigt.
 • Videokamera – Ingen har väll missat att det går att spela in i HD 720p med Android 2.2
 • Videor – Samma som Foton (som bytt namn till Galleri) fast av förklarlig anledning visar den alla videos på din Desire istället
 • Voice search och wifi hotspot är några av nyheterna i HTC DesireVoice Search – Detta är en rolig nyhet som gör det möjligt till röstigenkänning där du säger ordet och telefonen genomför sedan en googling. Fungerar i mina försök mycket bra på engelska. Dock finns inget stöd för svenska ännu
 • Wi-Fi Hotspot – Nästa stora nyhet med Android 2.2 är möjligheten att dela ut telefonens internet över wi-fi som en hotspot/access punkt. Mycket smidigt och enkelt sett att dela med sig av internet och man slipper allt strul med kabel eller ansluta via bluetooth. Perfekt när jag och flickvännen båda vill surfa med våra laptops på semestern.

Spara applikationer till SD-kortet

Nu är det äntligen slut på utrymmes varningar eller att behöva avinstallera applikationer för att testa nya. Nu går det att installera apparna direkt till SD-kortet där du själv enkelt köpa större minne ifall det skulle behövas. Av någon anledning gillar inte alla applikationer att ligga på SD-kortet men jag lyckades föra över mina största applikationer utan problem.

Enklare att byta språk i tangentbordet

Bättre interface för att skicka meddelandenDesire har nu även fått liknande layout som Wildefire på tangentbordet med en direktknapp för att byta språk istället för att komma till inställningarna. Jag skickar ofta SMS både på svenska och engelska så för mig är det perfekt att kunna byta så smidigt. Ett tips för att få det att fungera ännu smidigare är att enbart ha de språk du verkligen behöver i växlingslistan för språk, när det enbart finns två språk så öppnar den inte dialogrutan utan byter istället direkt mellan de två språken med en knapptryckning.

Fler alternativ när man skriver ett meddelande

Nu kan man direkt bifoga bilder, musik, filmer, v-cards etc till sina meddelanden genom en ny ikon vid skapandet av meddelande. Den visar nu  även alltid textlängden, istället för att enbart visa den när det är få tecken kvar.

Facebook status även vid inkommande samtalMer information vid inkommande och utgående samtal

När man ringer ett samtal får man nu även personens senaste statusuppdatering samt antalet dagar kvar till personens födelsedag ifall personen fyller år snart. Dock kan jag tycka att statusuppdateringen är ganska dålig då man inte ser hela utan den rullar i sidleds, men när man ringer en person eller blir uppringd har man inte tid att vänta på scrollen för att läsa statusen. Det framgår inte heller när statusen är skriven, om den är en vecka gammal eller 2 timmar (i alla fall inte om man inte väntar på att den scrollat färdigt vilket jag inte orkat). Ytterligare en liten detalj är att ”bågen” som man använder för att svara har blivit röd i överkant och grön i underkan för att indikera att man svarar neråt och lägger på uppåt.

Det var allt för den här gången, några andra mindre skönhetsfixar samt prestandaförbättringar utlovas också. Min favorit är ficklampan, så enkel men så smart. Vilken är din favorit uppgradering i Android 2.2, eller har du hittar fler funktioner som jag missat? För kommande uppdateringar önskar jag mig en förbättrad väckarklocka. Det är värdelöst att man stänger av alarmet så enkelt, det ska vara tvärtom. För att stänga av skall det krävas en avancerad procedur som bara går att genomföra om man är vaken. Snooza bör vara default inställningen när man låser upp telefonen. Vet inte hur många gånger jag vaknat och fått stressa för att alarmet inte väckt mig :).

Sprid gärna vidare om du tycker det är intressant…

 

15 reaktioner på ”Första intryck av Android 2.2 Froyo på HTC Desire”

 1. JIT hade jag helt missat, men det låter definitivt trevligt. Jag har dock inte sett fördelen med Opera Mini ännu, jag hörde att det var en del strul med vissa hemsidor. Men kanske skulle ge det ett försök.

 2. Vet du om det går att stänga av funktionen med fodelsedagar i kalender? Den förstör när jag har den lilla widgeten som visar närmsta händelse. mvh Patrik

  1. Hej Patrik. Det går att stänga av Facebook-födelsedagar i kalender genom att starta kalender, håll nere meny-knappen för inställningar och välj ”mer”, välj sedan kalendrar och allra längst ner i listan finns Facebook kalender med födelsedagen. Kyssar du ur den försvinner födelsedagarna.

 3. Med Alarm Clock PlusV2 kan du ställa in att du måste lösa en matteuppgift för att stoppa larmet.
  Mycket anpassningsbart litet program… Något för dig kanske.
  //SOS

 4. Hur lyckades du flytta appar till minneskortet. Jag köpte en desire i måndags, gjorde ett misstag och fick göra en återställning. Sen i torsdag så fick jag mitt nya SD minne 16gig. Tog då det gamla orginal minnet o satte i min dator, kopiera allt, satte i det nya 16gig i dator och klistra in. Allt funkar som det ska i telefonen (tror jag, ny på android). Men sen ladda jag ner appar o spel från market i telefonen o då visar det sig att alla utom två spel lagt sig i telefonens minne o inte på SD kortet. Så vill man ju inte ha det för då kommer snart telefonen bli full. Lägger bilder sig oxå i telefonen. Kan man inte välja som på gamla SE W902. Snälla HJÄLP!!! Hur flyttar jag mina apps, och om jag vill lägga in en film i telefonen från datorn, hur och vilken mapp lägger man dem i…. Ska man köra via kabel eller ta ut SD kortet.. Novis, jag vet… Därför vädjar jag till er som kan. Tacksam för svar. -Patrik

  1. Hej Patrik, för att kopiera applikationer till SD-minnet går man in under inställningarna, Program, Hantera program och klickar sedan på den applikation man vill flytta. Dessvärre är det inte alla program som stödjer att ligga på SD-kortet istället för telefonminnet ännu. Då det krävs uppdateringar från utvecklarna, testa att söka efter uppdateringar ifall du inte lyckas att flytta applikationen.

   Angående bilder så skall det inte vara några problem, min desire lägger bilderna på SD-kortet som standard. Och jag skulle behålla SD-kortet i telefonen och föra över program/filer med kabeln mest för att jag är lat och inte orkar bryta bort bakstycket bara för att få ut SD-kortet, fördelen med att ta ut kortet och köra direkt vore ifall det är väldigt stora filer du vill föra över och inte orkar vänta då det kan gå lite långsammare.

   Hoppas du är nöjd med din Desire annars?

 5. Jag fick min Desire efter uppdateringen så jag vet inte vad jag fick för nytt, förutom 720p. Men jag gjorde själv uppdateringen via wifi.

  Det är även första gången jag har en liknande ”mobil”, så man har ju dragit igenom en massa program.
  Väckarklockan som är skriker ut sitt alarm, så jag letade extra mycket efter en och fann http://www.androidzoom.com/android_applications/tools/alarm-klock_fitu.html
  En stoor snooz-knapp mitt på och ett reglage du måste dra åt sidan för att stänga av. Man kan även välja snooz-tid, låt, samt en rätt smart finess: Välj vilken %-nivå den ska börja ringa, till vilken den ska sluta på samt under hur lång tid. Jag gillar att vakna lugnt med många snooz så jag kör 0%-30% i 100sek.
  Det är nog det bästa jag har hittat hittills.

 6. hej
  vet du hur jag gör för att stänga av funktionen som gör att det blir missat samtal när man drar upp telefonen ur fickan!
  jäkligt irriterande

  annars är Desiren grym! älskar att reta mina ajfån kompisar =)

  1. Det är tyvärr en liten nackdel, det är väldigt enkelt att göra rörelsen som låser upp samt svara/lägger på när man har desiren i fickan… en lösning är att du lägger telefonen åt andra hållet, då svarar du istället för att lägger på i alla fall ;). En mer långvarig lösning är att du antingen byter ut HTC Sense mot något annat, det finns flera andra som har bättre ”knapplås”. Eller installerar en app, som tar över funktionen i sense. Jag använder själv en läderficka för att skydda min desire i fickan så har inte samma problem.

 7. Hej
  Jag undrar hur man får en värdig kalender…
  Jag är väldigt beroende av en bra fungerande.

  Som det är nu synkar inte alla mina poster in i telefon, via exchange?!
  De flesta är där men vissa saknas, hittar inget samband för de som fattas.

  En annan sak är hur basic den är när man ska lägga till en ny ”händelse”, det går inte att sätta känslighet på posterna, som tex privat, offentlig mm.

  Hittar ingen på market heller, som skulle kunna fungera…

  1. Jag har tyvärr ingen bättre koll än dig på att synka kalender med exchange. Men jag har nu fått ett större behov av det, då jag skulle vilja synka med min jobbkalender. Hör gärna av dig igen ifall du hittar någon bra lösning.

 8. Tjenare!!

  jag har haft min desire nu 4-5 månader och har inte lyckats lista ut än hur man tex kan lägga in en film mobilen.. har testat i flera olika mappar men hittar inte den rätta som gör att man kan spela upp den i mobilen.. är de nått som inte funkar på desiren eller är de nått jag gör fel?
  skulle gärna va gött att se film i mobilen på lite längre resor 🙂

  MVH
  Emil

  1. Tjena Emil, dessvärre har Desiren i sitt grundutförande ganska dåligt stöd för filmvisning då de saknad stöd för många av de vanliga formaten som Xvid, Divx, MKV osv. Men som tur är finns det applikationer i Android market som fixar detta. Två applikationer som skall vara perfekt för filmvisning är Rockplayer och Meridian Media Player. Jag har inte haft möjlighet att testa dem själv men de ska visa de flesta formaten sägs det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *