Ändra telefonnummer när din HTC Desire automatiskt hämtar fel från facebook

DELA
Facebook problem med mobilenNågon som har STORA problem med Facebook i mobilen ;). Foto Cayusa

En av de smartare funktionerna med HTC Sense för Desire är den kopplar ihop sig så bra med Facebook, LinkedIn, twitter och andra sociala medier. Med en enkel knapptryckring kan man länka ihop kompisar på telefonen med deras Facebook konto och man får automatiskt deras profilbild, senaste status uppdateringar, födelsedatum direkt i mobilen. Men den hämtar även e-postadresser och telefonnummer, men här kan det bli fel ibland. Antingen har kompisarna angett ett felaktigt telefonnummer med vilje. Eller så har de skrivet fel, glömt landskoden osv. Men HTC Desire prioriterar alltid telefonnummer från Facebook före det telefonnummer som du har angivit och det finns ingen möjlighet att ändra det felaktiga telefonnumret om du inte övertalar din kompis att uppdatera sin Facebook profil. Och även då är det ganska omständligt att uppdatera sin facebook profil. Skulle du istället ta bort länken till Facebook tappar du alla annan information också.

Hur fixar man felaktiga nummer från Facebook?

Det finns en ganska enkelt lösning till problemet men den är inte så självklar.

  • Öppna profilen du vill ändra
  • Lägg till det nya telefonnumret som en annan typ (t.ex. fax)
  • Spara och gå tillbaka till profilen
  • Tryck och håll nere på det nya numret och välj sedan ”Använd som huvudnummer”.
  • Redigera numret igen och ända typen tillbaka till mobil.

Nu har du det korrekta numret även fast Facebook profilen visar fel mobilnummer.

Sprid gärna vidare om du tycker det är intressant…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *