Att göra en egen socialnätverksknapp, ladda ner gratis Pusha-knapp till dina inlägg.

DELA

Att göra det enkelt att dela, gilla, pusha, share, like (kärt barn har många namn) med sig av blogginlägg tror jag vi alla är överens om att det är viktigt, dessvärre finns det ingen möjlighet att göra så automatiskt på wordpress.com som hostar min blogg. Så för tillfället har jag varit tvungen att lägga in delningskoden manuellt, vilket fungerar men kan vara tidskrävande (och därför har enbart några inlägg fått dela-knapparna hittills).

Nästa stora problem som svensk bloggare är att även om det finns massvis med olika ikoner, gratis att använda ute så saknar de givetvis nästan alltid de svenska alternativen som pusha och bloggy. Och hemsidorna själva erbjuder inte heller så många egna alternativ utöver standard (tråkiga) ikonerna. Och som vanligt när jag inte hittar någon tillfredsställande lösning bestämde jag mig för att lösa det själv :D.

Jag hittade nyligen ett paket med riktigt snygga, och än så länge inte så exploaterade, ikoner från Double-J designs, och det fina med dessa är att de är släppta under Creative Commons och fria att använda och modifiera.

Så här gick jag tillväga

  1. Jag laddade ner den ikon som var mest lik Pusha och minst detaljer på. I det här fallet passade facebook ikonen bra eftersom Pusha också går i blåa färger
  2. Målade bort deras facebook ”f”
  3. Letade upp en bra ikon för Pusha i hög upplösning (hittade en när jag googlade)
  4. Ändrade sedan färgerna med Hue & Saturation, mer åt det gröna hållet och högre Saturation matchade ganska bra.
  5. Placerade sedan till en gradient (fanns på Pusha ikonen jag hittade och jag tyckte det passade bra in)
  6. Skapade en Path av Pusha-pilen för att enkelt kunna ändra storlek och la avslutningsvis en lätt skugga under pilen för få den att bättre passa in

Blev faktiskt nöjd med resultatet, vad tycker ni? I enlighet med licensen släpper jag härmed ett ikon-pack för Pusha i storlekarna 128, 96, 48, 32 (samma storlekar som övriga ikoner i paketet). De små ikonerna blev inte riktigt lika bra eftersom jag enbart krympte bilderna och då jag enbart använder de större ikonerna orkade jag inte lägga för mycket tid på det. Sprid och använd dem gärna, en länk eller tweet är alltid uppskattat men inte nödvändigt. Jag laddar även upp PSD-filen för er som har Photoshop och vill göra några förändringar eller skapa egna storlekar, släppt under Creative Commons Licence 3. Kan man förresten översätta social network buttons direkt till svenska som jag gör? 🙂

Nu utmanar jag någon där ute att fixa en ikon för bloggy och testa för all del gärna Pusha-knappen 🙂

Sprid gärna vidare om du tycker det är intressant…

 

3 reaktioner på ”Att göra en egen socialnätverksknapp, ladda ner gratis Pusha-knapp till dina inlägg.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *