Välkommen till min blogg

DELA

Nu är det dags att öppna portarna, min blogg är nu officiellt lanserad. Jag har haft en smygstart på bloggen under de senaste veckorna för att själv komma igång med bloggandet och känna på vattnet. Tanken var att jag skulle hinna visa vem jag är och vad du kan få se mer av om du väljer att prenumerera på mitt rss flöde :). Jag kan inte lova att blogga ofta, jag bloggar när det finns något intressant att säga även vilket kan vara flera gånger i veckan ibland och någon gång i månaden annars.

Jag ser mig själv som en innovatör, jag kommer alltid på nya idéer och ser möjligheter när andra ser problem, med min bloggen kommer jag att ta dessa idéer till en verklig produkt. Jag kommer att dela med mig om mina tankegångar allt eftersom jag skapar ett entreprenörskap kring mina tjänster.

Bloggen ligger i dagsläget på wordpress.com, då det var mycket smidigt att komma igång med bloggandet. Dock känner jag mig lite besviken på möjligheten att anpassa bloggen. Jag hade gärna sett twitter/facebook integration samt lightbox, related posts plugins etc. Temat jag använder heter Neutra vilket jag är mycket nöjd med förutom några små punkter i textformateringen, men dessa får vänta tills att jag driver bloggen själv. Jag hade hoppats att flytta bloggen till Kaizr då det verkade mycket intressant. Därför var det tråkigt att höra att Kaizr har stannat upp för tillfället. Istället riktas nu all fokus på min egen server som jag i slutet av sommaren kommer virtualisera upp till flera instanser och då skapa en naturlig plats för mina kommande projekt.

Om ni väljer att prenumererar på min blogg så kommer ni få följa med i uppstarten av flera intressanta projekt då jag har ett flertal domäner uppköpta och projekt som ligger i startgroparna (vem vet, kanske kommer en ny smart sajt för att hålla koll på dina matrecept eller en reseguide till Cannes), jag kommer använda min blogg för att få ut tidiga versioner och förhoppningsvis få feedback från er. Jag kommer samtidigt dela med mig av lärdomar både praktiska som tekniska, jag har redan börjat med lösningar för bland annat jQuery,wordpress, php och eftersom tiden går även html5, css och c# .NET. Allt ifrån korta snippets till färdiga plugins.  Jag vill förutom att dela med mig till dig även skapa ett arkiv där jag samlar mina lösningar och länkar till bra resurser öppet på min blogg där alla kan bidra med mer information.

Min inspiration för bloggandet är många, jag har lagt till de bästa ur min bloggroll här på högerkanten och den innehåller alla drivande utvecklare och entreprenörer (tråkigt dock att många trappat ner på bloggandet i fördel för micro bloggande, för hoppas att det får ett uppsving igen då en tweet aldrig kan ersätta ett bra blogginlägg :)). Mina största inspiratörer är:

Dan Nilsson på dan.se håller koll på webbutveckling och e-handel. Förutom att han har bra koll på vad som händer i branschen, blandat med sarkastiska inlägg och de alltid så klassiska och ibland NSFW bildkollage delar han också med sig öppet om sina nya och kommande projekt.

Nikki Lindqvist på lindqvist.com har full koll sökmotoroptimering och bloggar förutom om googles senaste uppdateringar. Driver just nu en kampanj mot Sverigedemokraterna på google.

Jonatan Sulo bloggar om hosting, cloud/moln tjänster samt brinner för marknadsföring och sociala medier (även om han hatar ordet). Av naturlig anledningar har han dock dragit ner på bloggandet en del.

Om det är något du tycker låter extra intressant tveka inte att kontakta mig eller att skicka en tweet till @emiljanitzek.

Sprid gärna vidare om du tycker det verkar intressant…

4 reaktioner på ”Välkommen till min blogg”

  1. Hade gärna velat att du skrev om HTLM5! Sen undrar jag hur du fått till de snygga ”dela-knapparna” på wordpress.com?

  2. Trevlig blogg, den ska in i RSS-flödet! 🙂

    Och nej, Kaizr har inte stannat upp. Tvärtom, nu kommer Kaizr ta fart på ett helt annat sätt än tidigare.

    1. Tackar det betyder mycket. Tycker Kaizr är ett mycket spännande projekt följer det med stort intresse. Btw, vad kommer namnet ifrån? Jag trodde det var Kazir ett bra tag (och såg även på google att du skrev så i en av dina bloggposter ;)).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *