Anpassad bekräftelse med hjälp av jQuery

DELA

jQuery Easy Confirm Dialog pluginIbland behöver man få bekräftat från besökaren att de verkligen vill utföra åtgärden, det sker i de flesta program genom en standarddialogruta som ber användaren bekräfta med Ja eller Nej. På webben är det inte riktigt lika enkelt, det går att använda den inbyggda javascript funktionen confirm(). Men en hemsidan idag innehåller oftast mycket ajax och dialogrutor,  att en standard popup ruta både bryter layouten och kan bli förvirrande.

När jag behövde en dialogruta för en kunds hemsida började jag leta efter ersättningar till denna standardfunktion. Eftersom vi använder oss utan jQuery för övrig funktionalitet kollade jag naturligtvis efter plugins till jQuery. Med de flesta lösningarna krävde callback funktioner eller var överdrivet krävande. Så jag bestämde mig för att utveckla mig egen plugin jQuery Easy Confirm Dialog, den är som vanligt även tillgänglig på github.

Fördelarna med Easy Confirm Dialog plugin är:

  • Den är väldigt enkelt att integrera, kräver ingen modifikation på övrig kod och inga callbacks
  • Fungerar både på vanliga länkar och jQuery events.
  • Anpassningsbart språk, Svenska och Engelska finns som standard

Allt som krävs är att man binder knapparna/länkarna till easyconfirm(), den tar sedan hand om alla events och utför enbart dessa ifall användaren godkänner.

Exempel på Easy Confirm Dialog plugin

<script type="text/javascript">
$(function() {
  $(".confirm").easyconfirm();
  $("a").click(function() {
    alert("You approved the action");
  });
});</script>
<a href="#" class="confirm">Testlink</a>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *