Nya iPhone 4 blev en flopp

DELA

Följde som många andra Apples WWDC under kvällen på MacWorld och väntade för att se vilka nyheter Apple hade att komma med. Till att börja med måste jag säga säga att MacWorld gjorde ett riktigt bra jobb att rapportera live från eventet. Som jag förstår det får ingen sända live från lokalen. Istället laddade de upp snapshots/bilder samt twittringar om eventet vilket var mycket underhållande att följa.

Jag är själv en inbiten Mac användare och både jag och flickvännen sitter på våra macbooks just nu, men när det kom till valet av mobiltelefon blev det en Desire, anledningarna var flera. Jag gillar öppenheten med Android och Desiren är en riktigt bra dato…. förlåt telefon 🙂

Men det som nu efteråt fått mig att reagera är citatet från Steve Jobs:

”biggest leap we’ve taken’ since first model”

Med detta refererar de till

Videochat
Hade jag även i min Sony Ericsson k810 med mer än 3 år på nacken nu. Jag använde det säkert 2-3 gånger i början innan jag tröttnade.

Multitasking
Borde ju vara en självklarhet, Android kör det utan problem.

Vad var nyheterna? Var det bara jag som hade väntat mig något mer? Jag menar egentligen inte att nya iPhone är dålig men besviken är nog rätt ord, och att de sedan försöker göra det till något så stort och nyskapande är bara löjligt.

2 reaktioner på ”Nya iPhone 4 blev en flopp”

 1. Flopp? Den kommer ju sälja som smör. Din nästa mobil kommer förmodligen bli en iPhone.

  Och Android… det är ett steg bakåt gällande användning, de har en massa finesser på pappret men som fungerar skit eller är bökiga. Allt det som iPhone tog avstånd ifrån när det kom. Principen är: Kan du inte utföra det väl, lägg inte in funktionen!

  Task killers är ju förbannat osmidigt och sååå 1992. Ungefär som att vilja ta bort servostyrningen på bilen så att man kan känna vilken kontroll man har över sina hästkrafter.

  Sen börjar jag bli irriterad på missuppfattningen om vad som är öppet och instängt. Att sitta med Android 1.6, som många fortfarande gör trots att 2.2 kommit, är väl inte särskilt öppet när alla coola funktioner kommer enbart till senaste versionen.

 2. Intressanta synpunkter och jag menade inte att iPhone 4 kommer floppa i försäljning, du har säkert rätt i att den kommer sälja bra. Den ser fin ut och har en bra display. Men det går ju inte att komma ifrån att de flesta ”nyheter” som Steve Jobs presenterade inte var några direkta nyheter. Det var inte lika nytt och banbrytande som när första iPhonen kom. Detta känns mer som buggfix för iPhone där de tagit in det som redan funnits på marknaden länge och Apple har tappat sin ledande roll.

  Att introducera videotelefoni, som enbart funkar till andra iPhones 4 över wifi ser jag som varken nytt eller banbrytande.

  Sedan går det inte att komma ifrån att det både finns positiva och negativa aspekter till öppenheten med Android. Det positiva är att det är mycket enklare att utveckla och släppa saker till Android, man behöver inte gå genom market om man inte vill och man kan anpassa hela upplevelsen i en Android mycket mer. Nackdelen är att man som Android ägare måste vara mer uppmärksam på vilka applikationer man installerar och det är enkelt att lägga allt ansvar på Android när det egentligen är applikationerna som ställer till problem.

  En bättre jämförelse hade varit en bil med automatväxellåda och en manuell, visst är det smidigt med automat men ibland vill man kunna leka med bilden och testa gränserna. Då är det bra att ha båda, och där har vi Android :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.